КЦПТО

Гурток Люневільської техніки


Керівник: Маринчук Л.В.

Рік заснування: 2018 р.

Мета діяльності:

  • Головна мета гуртка полягає в тому, щоб на основі вивчення і засвоєння творчої спадщини народних майстрів, здобуття практичних навичок допомогти кожному студентові стати гармонійно розвиненою особистістю.
  • Навчаючись у гуртку «Вишиванка», вихованець привчається до самостійної праці, що потребує роботи душі, розуму та рук. Мистецтво української народної вишивки посідає почесне місце серед народних ремесел, які активно впливають на формування національної свідомості. Крім того, колективна праця, спілкування з іншими студентами та майстром, обмін творчими ідеями позитивно впливають на процес соціалізації юного громадянина України, регулюючи формування міжособистісних і трудових відносин. Завдяки цьому закріплюється активна життєва позиція, установка та ціннісні орієнтації студента.
  • В останні роки зріс інтерес до Люневільської техніки, тому студії, де можна навчитися її секретам, відкриваються в усьому світі, включаючи нашу країну. Люневільська вишивка – це певна техніка вишивки спеціальним гачком на прозорій тканині, що є натягнутою на п’яльця, традиція якої у Франції розпочинається ще з XVIII століття. Сама назва "люневільська вишивка" походить від назви невеличкого французького містечка Люневіль. що у Лотарингії. Саме тут зародилось дане ремесло та прославило місто у світі. Даною технікою прикрашають Святкові плаття відомі кутюр’є.

Умови вступу до клубу: бажання

Графік роботи: вівторок, четвер 15:00 - 18:00

Де проходять заняття: майстерня кравців

Роботи студентів виставляються на обласних виставках.